Sağlık

Bahar Diyeti ile Ne Kadar Kilo Verebilirim?

Bahar Diyeti ile Ne Kadar Kilo Verebilirim?

Soğuk kış günlerinin geride kaldığı, yaz aylarının habercisi bahar mevsiminde birçok birey yaz gelmeden fazla kilolarından kurtulmak için çeşitli diyet araştırmaları yapmaya başladı. Kışın alınan fazla kiloları vermek için etkili olduğu düşünülen Bahar diyeti ile 17 günde 6 kilo vermek mümkün. Kış aylarında alınan fazla kiloların hızla verilmesini sağlayan bu diyet sayesinde yazı fit bir vücut ile selamlayabilirsiniz. Bahar diyeti ile aldığınız fazla kilolardan kısa sürede kolayca kurtulabilirsiniz. Diyet kesinlikle bireyin kendini aç bırakması, yemekten kesilme mantığı içeren bir program değildir. Diyet, bireylerin sağlıklı ve düzenli beslenmesi için kullanılan bir programdır.

Bahar Diyeti İçeriğinde Bulunan Gıdalar

Bahar diyeti de diğer diyetler gibi düşük kalorili yüksek doyuruculuk özelliğine sahip gıdalardan oluşmaktadır. Bireyler bu diyet sayesinde gün içerisinde tokluk hissi kazanarak, aşırı ve gereksiz yemek yeme durumundan kaçınmış olurlar. Diyet listesinin en başında gelen gıdalardan bazıları şunlardır:

  • Su
  • Tam tahıllı ürünler ve lifli besinler
  • Yeşil çay
  • Zeytinyağı ve zeytinyağı ile yapılan yemekler
  • Bol vitaminli mevsim sebze ve meyvelerinden oluşan salatalar
  • Kızartma ve ateşte pişirme yerine haşlama
  • Haşlama yumurta
  • Salatalık, maydanoz, dereotu ve nane

Öğünlerde bulundurulan bu gıdaların yanı sıra ara öğünlerde şekersiz Türk kahvesi, tuzsuz taze ceviz ve badem tüketebilirsiniz. Bir adet yeşil elma, yulaf ezmesi ve bol su da ara öğünde atlanmaması gereken besinlerdir.

Bahar Diyeti ile Kilo Vermede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bireyler kilo vermek adına tükettikleri gıdalarda çok düşük kaloriler tercih etmemeli, vücudun enerji miktarını karşılayacak kadar beslenmelidirler. Yağ alımı çok düşük tutulmamalı, bol su tüketilmelidir. Gece saatlerinde yemek yenmemelidir. Düzenli spor ve egzersiz yapılmalı, vücudun hareketi kısıtlanmamalı ve aksatılmamalıdır. Uyku düzeni oluşturulmalı ve erken yatıp erken kalkılmalıdır. Kilo verebilmek için ağırlık antrenmanlarına önem verilmelidir. Lifli gıdalar, kahve ve yeşil çay tüketimini belirli ölçüde tutun. Doğal ve işlenmemiş gıdalar tüketin. Yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Besinleri bol bol çiğneyin ve yeterli oranda ezdikten sonra yutun. Şekerli ve bol yağlı ürünlerden kesinlikle uzak durun. Diyet listenizin öğünlerine günü gününe ve saati saatine uymaya özen gösterin.

Bahar Diyeti ile Ne Kadar Kilo Verebilirim?

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu