Gündemden Haberler

‘Anayasa 14’e girer diye bir bildirim yok’

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, dün akşam Sözcü TV’de gazeteci İpek Özbey’in sunduğu Nokta Atışı programına katıldı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baş, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz şekilde cezaevinde tutulmasına ilişkin konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hukuksuz şekilde cezaevinde tutulan Atalay hakkında “Gezi Davası dokunulmazlık kapsamı dışında” şeklindeki iddiasını hatırlatan Baş, “Benim açımdan çok çarpıcı bir andı. Bence Türkiye’de adalet, hukuk tartışmaları yapan herkes açısından da hatta tüm yurttaşlar açısından öyle olması lazım. Hangisine daha çok üzülmem gerektiğini bilmiyorum. Bilmiyorsa çok üzücü, bilip de yanlış bilgi veriyorsa kendisi bilmesine rağmen kamuoyunu aldatıyorsa bu daha üzücü” dedi.

‘YSK, ‘CAN ATALAY ADAY OLABİLİR, ENGEL YOK’ DEDİ’

Tunç’un iddialarına karşı Atalay’ın adaylık sürecini hatırlatan Baş, “Mevcut yasalara göre milletvekili adayı olabilmeniz için milletvekili adaylık başvuru sırasında YSK’nın sizden istediği evraklar var. Bu hukuki durumunuzu inceleyen evraklar. YSK her aday için aday olup olamayacağına ilişkin hukuki durum açısından bir inceleme yapıyor. Can Atalay milletvekili adaylığı başvurusu sırasında bu durumunu bildirdi ve YSK, Can ile ilgili de bir karar verdi. ‘Aday olabilir’ dedi. Yani milletvekili olmasının önünde bir engel yoktur. Bu kimin kararı? YSK’nın kararıdır” ifadelerini kullandı.

‘YURTTAŞ BİLEREK BİR KARAR VERDİ VE CAN’IN VEKİLLERİ OLMASINI İSTEDİ’

Seçim sürecine de değinen ve Maraş merkezli depremlere değinerek sözlerine devam eden Baş, şunları söyled:

“Hatay halkı Can’ın durumunu bilerek, üstelik çok ağır şartlarda yani deprem felaketini en kötü biçimde yaşamış yurttaşlarımız; şehir dışından gelerek, ceplerinden para vererek, çeşitli dayanışma organizasyonlarıyla Hatay’a geldiler. Oylarını kullandılar, sevgili can Atalay’ı Hatay halkının temsilcisi olarak milletvekili seçtiler. Bu çok önemli bir şey.

Yurttaş bir karar verdi, durumu bilerek bir karar verdi ve ben iddia ediyorum ki özellikle Can’ın kendi vekilleri olmasını istedi. Çünkü Can’ın tutuklanmasına da neden olan Gezi Davası’nın yanında tüm toplumsal olaylarda yurttaştan yana tavrını bilerek ve uğradıkları haksızlıkları, uğradıkları mağduriyeti en iyi anlayabilecek ve buna karşı en etkili mücadeleyi verebilecek, halkın haklarını en iyi savunabilecek kişilerden birisi Can Atalay’dır diye düşündüler. Ve Can’ı milletvekili olarak seçtiler”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu