Dünyadan Haberler

Boğazlardaki tanker krizine Rusya’dan açıklama geldi!

Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat sınırlaması getirmesinin ardından petrol tankerlerinin boğazlara yığılmasıyla ilgili krize ilişkin Rusya’dan açıklama geldi.
Boğazlardan geçmeyi bekleyen yaklaşık 20 petrol tankerinin sıraya girdiği, Ankara’nın gemilerden “yeni sigorta garantisi” talep ettiği iddia edilmişti. Bu durumun, Batılı hükümetlerin Ukrayna işgali nedeniyle Moskova’nın petrol gelirlerini sınırlamak üzere Rus petrolüne tavan fiyat sınırlaması getirmesinin ardından yaşanması dikkat çekmişti.
G7- Avustralya koalisyonundan bir yetkili ise, Türk sularındaki tanker trafiğinde yaşanan aksamanın Rus petrolüne yönelik yaptırımlardan değil Türkiye’nin yeni sigorta uygulamasından kaynaklandığını savunmuştu. Yetkili, boğazlardan geçemeyen gemilerden sadece birinin Rus petrolü taşıdığını, diğer gemilerin ise Kazakistan’dan petrol getirdiğini söylemişti.

Boğazlardaki kriz uluslararası kamuoyunda da yakından takip edilirken, Rusya’dan da açıklama geldi.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, boğazlardaki durumdan rahatsız olduklarını belirtti. Gruşko, konuyu sigorta ve ulaştırma şirketleriyle görüştüklerini kaydetti.

Boğazlardaki tanker krizine Rusya’dan açıklama geldi! .

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu