Gündemden Haberler

Türkiye, ekonomik soykırımla karşı karşıya

Artan vergiler ve yurttaşların karşı karşıya kaldığı zamlarla birlikte derinleşen ekonomik kriz için “Türkiye, ekonomik soykırımla karşı karşıya” diyen Kılıçdaroğlu, “Götüremez bunlar, gidecekler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Art arda gelen zamlar ve vergilerin emeğiyle yaşayanların üzerine yıkılmasına ilişkin “Uygulanan ekonomi politikası tam bir ekonomi soykırımdır” diyen Kılıçdaroğlı, “85 milyon insan bir avuç insana çalışır hale getirildi” dedi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, AKP’nin maaşlara yapılan zamlara karşılık kaşıkla verdiğini kepçe ile aldığını söyledi. 

‘BEŞLİ ÇETELER EN BÜYÜK YARARI SAĞLAYANLAR’

Ekonomi politikalarına ilişkin eleştirilerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Niye ‘ekonomik soykırım’ diyorum? Çünkü dolar bazında ihale alanlar, dolar bazında devlete borç verenler, dolarla bankalarda mevduat hesabı tutanlar, Kur Korumalı Mevduat hesabı dolar bazında garanti edenler buradan olağanüstü gelir elde ediyorlar. Bunlar hiçbir şekilde ekonomik gidişten zararlı değil. Tam tersine izlenen ekonomik politikadan nemalananlar. Milyonlarca kişiyi perişan ediyorsunuz, bir avuç insana kaynak aktarmak için. Yani beşli çeteler buradan en büyük yararı sağlayanlar. Kamu-özel işbirliğiyle büyük avantaj sağlayanlar bunlar. Çünkü bunlar devlete bütün işlerini dolar endeksli yaptılar, döviz endeksli yaptılar. Bunların zararı asla söz konusu değil. Bunlar 85 milyon kanını emen insanlar ve bu kanlarını emen insanlara yol açan da alınan ekonomik kararlar” diye konuştu.

‘KÖRFEZ ÜLKELERİNE GİDİP YALVARIYORLAR’

İktidarın dışarıdan para buluamadığı için zamlara yöneldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi dışarıya gidiyorlar, yalvarıyorlar ‘Bize para verin’ diye. Batıya gidemiyorlar dikkatinizi çekeyim… Almanya, Fransa, İngiltere, Amerika vs gidemiyorlar. Gidiyorlar Körfez ülkelerine; yalvarıyorlar, yakarıyorlar. Bakanları gönderiyorlar. Kendileri de en sonda gidecekler. Şimdi Mısır’la görüşmeye çalışıyorlar bir şekilde. ‘Acaba oradan da bir şeyler alabilir miyiz’ diye. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devletin itibarı bu kadar ayaklar alına alınmıştır. Hiçbir hükümet yalvar yakar, batının egemen güçleri önüne gidip diz çöküp para dilenmemiştir. Ekonomik soykırımın ikinci boyutu da budur, dışarısıdır. Şimdi onlar ‘Evet, size vereceğiz ama en karlı işletmelerinizi bize verirseniz size veririz’ diyorlar. ‘Onları bize satacaksınız. Ama sizin istediğiniz koşullarda değil bizim istediğimiz koşullarda bize verirseniz size para veririz’ diye. Geldiğimiz nokta budur, bir ekonomik soykırımla Türkiye karşı karşıyadır” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN, AİLESİNİN MAL VARLIĞINI NİYE TÜRKİYE’YE GETİRMİYOR?’

“Gidecekler bunlar… Götüremez bunlar, gidecekler” diyen Kılıçdaroğlu, seçim sürecine işaret ederek bunları daha önce de dile getirdiklerini vurgulaysarak, “Belki inandıramadık halkı ama halk yaşayarak bunu görecek” dedi. Artan vergilere işaret eden Kılıçdaroğlu, “Beşli çetelerin yurt dışındaki paralarını niye getirmiyorlar? Beşli çeteler Türkiye’yi bu kadar seviyorlarsa… Erdoğan kendi ailesinin mal varlığını Türkiye’ye niye getirmiyor? Getirsinler Türkiye’ye; ülke zor durumda” sözlerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu