Sağlık

Şok Zayıflatan Ölüm Diyeti Hakkında Bilgi

Ölüm diyeti olarak adlandırılan bu programda çeşitli diyet programlarından birisidir.

Fakat diğerlerine göre daha zor ve zararlı olduğu söylenmektedir.

Bu nedenle çoğu insan sağlıksız ve düzensiz beslenmeye başlamıştır. Bu problemin gün yüzüne çıkmasının ardından, ilk tercih edilen çözüm noktası da şüphesiz diyet programları olmuştur.

Kilo, kadın erkek birçok insanın baş etmeye çalıştığı problemlerden biridir.

Günümüzde lezzetli yemeklere ulaşabilmek ve adımda bir cafe yada restaurant olması kişileri yemek yeme konusunda daha ısrarcı bir hale getirmiştir.

 

Ölüm diyeti ne kadar zararlı? Ölüm Diyeti Ne Demektir?

Ölüm diyeti, diğer diyetlerin aksine kişiyi çok daha hızlı sonuca götüren ancak bunu yaparken diğer diyetlere oranla çok daha zor olan bir programdır.

Bu programın diğer diyetlere göre daha zararlı olmasının sebebi, vücuda şok uygulamasıdır.

Çünkü bu diyette dengesiz besleme düzenine de yer verilir. Bu da vücudu zor bir duruma sokarak, şoka uğramasına neden olur.

Ölüm Diyeti Nasıl Uygulanır?

Bu konuyla ilgili internet sitelerinde bulunan birçok farklı diyet listesi bulunmaktadır. Ölüm diyeti yapmak isteyen kişiler, bu listeler arasından kendilerine en uygun olanı seçmelidir.

Ancak bahsedildiği üzere bu diyet zor bir diyettir ve her bünye kaldıramayabilir. Bu nedenle özellikle annelerin ya da ergenlerin bu diyeti uygulaması asla doğru olmayacaktır.

Beslenme düzeni seçilecek listeye göre değişiklik gösterir ancak yinede kabaca diyet tanımlanacak olursa, bu diyeti uygularken kesinlikle hamur işi tüketmek, şeker ve tuz kullanmak, alkol kullanmak gibi ögeler yasak.

Bununla birlikte bu diyetle beraber günde en az 2 litre su içmek de gerekiyor. Sabah kahvaltısı olarak herhangi bir şey yemek de kesinlikle yasak, yalnızca su.

Öğle ve akşam yemeklerinde ise diyet ürünleri ya da kuru meyveler tercih ediliyor.

Ölüm Diyetinin Sonuçları

Ölüm diyetinin sağlayacağı kilo kaybı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Ancak bir genelleme yapılırsa, deneyenlerin %80’nin olumlu sonuç aldığı ve haftada ortalama 4-5 kilo verdiği görülmüştür. Fakat yinede belirtmek gerekir ki, bu diyet herkese hitap eden ya da herkeste olumlu sonuçlar doğuracak bir diyet değildir. Olumsuz sonuçlar da doğurabilir.

Bazı kişilerin bünyesine göre halsizlik veya yorgunluk yapabilir. Bunların yanında olumlu sonuçları da vardır. İlk olarak mide rahatlamış ve tüm toksinlerden arınmış olur.

 

Kilo alımı boyunca vücuda sokulan sağlıksız besinler kaybolur ve yağ yakımı devreye girer. Aynı zamanda ölüm diyeti, güçlü bir iştah kesicidir.

Kilo almanın en temel sebebi olarak iştah denilirse, iştahın kesilmesi kilo vermek anlamına gelir.

Diyetin zor olduğu doğrudur ancak sabır ve irade sonucunda vücut sadece başlarda zorlanır, zamanla bu sürece alışır ve kendisini yenilemeye başlar.

Bu da hem vücut sağlığı hem de ruh sağlığı için son derece gerekli olacaktır.

Şok Zayıflatan Ölüm Diyeti Hakkında Bilgi

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu